Zoeken

Jamal Ben Saddik geschorst door Glory

23 mei 2024 - 17:00 - Sport

©

Kickboksorganisatie Glory heeft de Belgisch-Marokkaanse Jamal Ben Saddik voor zes maanden geschorst. Ben Saddik maakte zich na afloop van het gevecht tussen Rico Verhoeven en Nabil Khachab op 9 maart schuldig aan onsportief gedrag richting Verhoeven.

Als lid van het team van Khachab betrad Ben Saddik de ring nadat de overwinning van Verhoeven was bekendgemaakt. Hij bekritiseerde de Nederlander verbaal en probeerde hem vervolgens een schop te geven. Glory heeft, in samenwerking met de Nederlandse Vechtsportautoriteit, besloten de Marokkaanse kampioen hiervoor voor zes maanden te schorsen. "De acties van Ben Saddik hadden geweld kunnen uitlokken en schade kunnen veroorzaken bij deelnemers, fans en officials", aldus Glory.

Lees ook: Kanker terug bij kickbokser Jamal Ben Saddik

Rico Verhoeven won begin maart het Glory Grand Prix-toernooi door Sofian Laïdouni, Nabil Khachab en Levi Rigters te verslaan. De Nederlandse kampioen was zeer teleurgesteld over het gedrag van zijn eeuwige rivaal Jamal Ben Saddik. "Ik heb gewoon overduidelijk terecht gewonnen. En dan komt hij weer de ring in. Deze man moet gewoon verbannen worden uit deze sport. Het is onacceptabel", zei hij na het incident.

Lees ook: Jamal Ben Saddik verwacht straf na trap aan Rico Verhoeven

"Ik walg er echt van. Ik walg van dit gedrag. Dit wil je toch niet zien in de ring? Dit is toch allesbehalve sportief en mooi. Ik snap dat mensen gek zijn op sensatie, maar dit is niet wat de echte liefhebbers willen zien. Ik heb deze gozer al twee keer total loss geslagen, dus ik ben echt niet bang voor hem. Ik sta altijd een keer meer op dan mijn tegenstander. Hij is al de grootste en sterkste van iedereen, maar nog steeds stopt hij zichzelf helemaal vol. Dat is toch ongelooflijk?", voegde hij toe. Verhoeven en Ben Saddik vochten al drie keer tegen elkaar, met twee overwinningen voor de Nederlander en één voor de Belgische Marokkaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team