Zoeken

Illegale cafés en restaurants doelwit autoriteiten Rabat

4 maart 2022 - 20:20 - Marokko

©

Asmaa Rhlalou, burgemeester van Rabat, heeft alle cafés, restaurants en kleine detailhandelszaken in de hoofdstad die geen officiële exploitatievergunning hebben, opgeroepen om vanaf 4 maart met de regularisatie te beginnen.

De burgemeester van Rabat verklaart in een video op sociale media dat zij heeft gemerkt dat veel cafés, restaurants en winkeliers actief zijn zonder een officiële vergunning te hebben van de stadsautoriteiten. Daarom heeft zij hen een ultimatum gesteld om hun situatie te regulariseren.

Lees ook: Cafés en restaurants gestraft in Rabat

De ondernemers die door deze aankondiging zijn getroffen, zullen tussen 4 maart en de maand juni hun situatie moeten regulariseren bij de gemeente, waar een speciaal loket zal worden geopend. De burgemeester dreigt met strenge maatregelen tegen oneerlijke ondernemers, wat zou kunnen leiden tot de sluiting van hun zaken.

Lees ook: Marokko: kwart cafés is failliet

Volgens sommige gemeenteraadsleden is het opleggen van een dergelijke vergunning aan cafés en restaurants gerechtvaardigd omdat men de belastinginkomsten van de gemeente Rabat, waarvan de gemeentekas al verscheidene jaren een tekort vertoont, wil verhogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team