Zoeken

Marokko: ex-gemeentevoorzitter mag land niet verlaten

5 maart 2022 - 19:40 - Marokko

©

Een rechtbank in Tanger heeft Ahmed Idrissi, de voormalige voorzitter van de Partij voor Authenticiteit en Moderniteit (PAM) in de gemeente Guezenaya, verboden om het land te verlaten. Tegen het voormalige parlementslid wordt een vooronderzoek geopend op verdenking van een vermogensdelict.

De Koninklijke Gendarmerie heeft Ahmed Idrissi onder dwang voor de rechter gebracht nadat hij veertien dagen lang wegens ziekte had geweigerd aan verscheidene dagvaardingen gevolg te geven, aldus zijn advocaten. Hij zou worden ondervraagd over vermogensfraude en andere feiten in relatie tot zijn functie als voorzitter van de gemeenteraad van Gueznaya.

Lees ook: Marokko: gemeentevoorzitter geschorst om "wanbeheer, corruptie en verduistering"

Deze opstelling was voor het openbaar ministerie aanleiding om hem met ingang van 2 maart te verbieden het land te verlaten, meldt Al Akhbar. Als gevolg daarvan werd zijn paspoort ingetrokken. Na een voorlopige hoorzitting moet Ahmed Idrissi ter beschikking van justitie blijven en opnieuw worden ondervraagd door de onderzoeksrechter.

Lees ook: Gemeentevoorzitter tot 6 jaar celstraf veroordeeld in Taza

De zaak kwam in 2021 in een stroomversnelling. De Wilaya van Tanger heeft een klacht ingediend tegen een vermeende vastgoedmaffia die zich verschillende bossen in de gemeente Guezenaya had toegeëigend. Gemeentegrond werd in het geheim bouwgrond. Een reeks audits in de gemeente zou problemen met onroerend goed aan het licht hebben gebracht die Ahmed Idrissi in februari 2021 zijn ambt van gemeentevoorzitter hebben gekost.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team