Zoeken

Marokko en Algerije nemen samen deel aan militaire oefening

22 mei 2022 - 17:40 - Wereld

©

Een aantal maanden na de verbreking van hun diplomatieke betrekkingen, nemen Marokko en Algerije samen aan de internationale oefening Phoenix Express 2022, die voor het tweede opeenvolgende jaar in Tunesië plaatsvindt van 21 mei tot 4 juni.

De 17ᵉ editie van de internationale militaire oefening Phoenix Express 2022, wordt georganiseerd door de US Sixth Fleet, het United States Naval Forces Europe-Africa en Tunesië, dat medeorganisator en gastland is. Aan de oefening nemen 13 landen deel uit Noord-Afrika, Europa en de Verenigde Staten, zo meldt Tunisia Telegraph. Met name Egypte, Algerije, Marokko, Mauritanië en Libië zullen aanwezig zijn.

Lees ook: Koninklijke Marokkaanse Marine neemt deel aan operatie "Phoenix Express 2021"

De militaire oefening heeft als doel de deelnemende marines te trainen in het leiden en het uitvoeren van gezamenlijke marineoperaties, ter bestrijding van illegale activiteiten op zee, en de ontwikkeling van vaardigheden van militairen, door de onderlinge uitwisseling van ervaringen. Het betreft een geavanceerde opleiding voor maritieme teams en speciale troepen.

Volgens kapitein Harry Knight, directeur van de oefening, vergroten de oefeningen de interoperabiliteit tussen de deelnemende naties om de maritieme veiligheid te verbeteren en de wereldhandel te beschermen. "We ontwikkelen onze vaardigheden samen met onze regionale partners door van elkaar te leren en samen te werken", zei hij bij de vorige editie.

Lees ook: Marokko en Frankrijk houden militaire oefeningen nabij Algerije

De internationale oefening Phoenix Express 2022, is gericht op regionale samenwerking, maritiem bewustzijn, informatie-uitwisselingspraktijken, operationele capaciteiten en de versterking van inspanningen om de veiligheid en beveiliging in het Middellandse Zeegebied te verbeteren, aldus het Tunesische ministerie van Defensie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team