Zoeken

Koninklijke Marokkaanse Marine neemt deel aan operatie "Phoenix Express 2021"

17 mei 2021 - 15:00 - Wereld

©

De Koninklijke Marokkaanse Marine neemt deel aan de multilaterale marine-oefening genaamd "Phoenix Express 2021" waarbij 12 andere landen betrokken zijn en die zondag aan de noordkust van Tunesië van start ging, kondigde een bron dicht bij het Tunesische ministerie van Defensie zaterdag aan.

De operaties vinden plaats in partnerschap met het United States Africa Command (AFRICOM) en verlopen volgens een strikt corona-protocol. Ze vinden plaats tussen 16 en 28 mei met de deelname van 130 militairen uit Marokko en elders, vier Tunesische militaire zeeschepen en vijf buitenlandse schepen.

"Phoenix Express 2021" omvat de opleiding van elite-eenheden en speciale troepen, met als doel bij te dragen tot de uitvoering van gezamenlijke operaties tegen illegale maritieme activiteiten, naast het bieden van mogelijkheden voor samenwerking tussen Afrikaanse strijdkrachten en internationale partners om maritieme beveiligingsvraagstukken aanpakken.

De militaire delegaties en de vijf buitenlandse schepen die voor de noordkust van Tunesië hebben aangemeerd zijn afkomstig uit Marokko, Algerije, België, Egypte, Frankrijk, Griekenland, Italië, Libië, Malta, Mauritanië, Spanje en de Verenigde Staten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team