Zoeken

Gezamenlijke marine-oefening Marokko-Pakistan

1 december 2021 - 18:44 - Marokko

©

Het Marokkaanse fregat Allah Ben Abdellah heeft op 26 november in de Atlantische Oceaan deelgenomen aan een gezamenlijke oefening met zijn Pakistaanse tegenhanger Alamgir 260.

De marine-oefening werd georganiseerd met als doel de interoperabiliteit en de samenwerking tussen de twee marines te verbeteren, aldus een gezamenlijke verklaring. Daarin wordt ook gezegd dat de manoeuvres een herbevestiging zijn van de verbintenis van Pakistan om samenwerkingen tot stand te brengen met "bevriende" marines over de hele wereld.

Lees ook: VS doneert speciale klimtoren aan Koninklijke Marine

"Marine-diplomatie in de vorm van bezoeken en goodwill-oefeningen, blijft centraal staan in de activiteiten die gedurende het hele jaar staan gepland," aldus de nota. Dit blijkt ook uit de toegenomen samenwerkingsactiviteiten die de laatste jaren tussen Marokko en Pakistan plaatsvonden.

Lees ook: Koninklijke Marokkaanse Marine neemt deel aan operatie "Phoenix Express 2021"

De twee landen organiseerden in oktober in Pakistan een gezamenlijke opleidingsbijeenkomst van twee weken over terrorismebestrijding. Voorts heeft Marokko in 2017 deelgenomen aan een gezamenlijke multinationale oefening in Karachi, Pakistan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team