Zoeken

Pakistan nodigt Marokkaanse Marine uit voor oefening

27 december 2022 - 15:00 - Marokko

©

De Koninklijke Marokkaanse Marine is op uitnodiging van Pakistan betrokken bij de 8ᵉ marine-oefening Aman en PIMEC-23 die, in 2023 in Pakistan wordt gehouden.

Deze mededeling werd bekendgemaakt naar aanleiding van het officiële bezoek van het hoofd van de Pakistaanse marine, admiraal Muhammad Amjad Khan Niazi, aan Marokko. Hij ontmoette er vice-admiraal Mustapha El Alami, zo melden Pakistaanse bronnen. De gesprekken tussen de twee officieren hadden betrekking op zaken van wederzijds belang, marinesamenwerking, regionale maritieme veiligheid en bilaterale samenwerking.

Lees ook: Marokkaans-Amerikaanse militaire oefening aan grens Algerije

De bijeenkomst was vooral gericht op het verstevigen van de bilaterale marinesamenwerking en op maritieme veiligheidskwesties. De Marokkaanse marinechef zei de rol van de Pakistaanse marine te waarderen bij het tot stand brengen van vrede en stabiliteit op zee en in de regio.

Lees ook: Eerste deelname van Israël aan militaire oefening in Marokko

Admiraal Muhammad Amjad Khan Niazi maakte van de gelegenheid gebruik om de Koninklijke Marine uit te nodigen om deel te nemen aan de 8ᵉ marine-oefening Aman en PIMEC-23 die volgend jaar in Pakistan zal plaatsvinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team