Zoeken

Merendeel hotels blijft gesloten in Marrakech

26 augustus 2020 - 19:20 - Economie

©

Het zomerseizoen verloopt heel moeilijk in Marrakech. Reden daarvan is de vertraging in de uitvoering van het contractprogramma voor toerisme, de sluiting van de Marokkaanse grenzen en de lockdown in acht grote steden, waaronder de okerkleurige stad.

Professionals in de hotelsector wachtten nog steeds op de maatregelen die door minister Nadia Fettah Alaoui van Toerisme werden beloofd om de sector terug op gang te krijgen.

De bewindsvrouw had een reddingsplan aangekondigd gericht op het behoud van 80 procent van de banen en bedrijven in de sector moest helpen opnieuw financieel gezond te worden. Ze beloofde op 11 augustus dat de geplande maatregelen dezelfde week operationeel zouden zijn.

In Marrakech hebben slechts 39 van de 450 hotels, waaronder het Kenzi, Radissson, Rotana Golf en Sofitel, heropend met een bezettingsgraad van 10 procent.

Grote paleizen zoals de Royal Mansour, de Four Season en de Mamounia zijn gesloten gebleven. Hun voornamelijk buitenlandse clientèle kan vanwege de gesloten grenzen namelijk niet naar Marokko reizen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team