Zoeken

Spanje waarschuwt voor "gevaarlijke Marokkaanse paprika’s"

22 maart 2024 - 15:00 - Marokko

©

De Spaanse brancheorganisatie Coag waarschuwt voor paprika’s uit Marokko die in Frankrijk op de markt zijn gebracht. In een partij paprika’s werd tweemaal zoveel van het pesticide imidacloprid aangetroffen als de Europese Unie toelaat.

Volgens Andrés Góngora, provinciaal secretaris van Coag Almería, toont dit opnieuw aan dat de grenscontroles falen. "We weten niet of het bedrijf dat de waarschuwing geeft een supermarkt of een distributiecentrum is, maar het feit is dat dit aan het licht is gekomen dankzij een particulier initiatief."

Lees ook: Marokko overspoelt Nederland met paprika na succes met tomaten

Deze vondst komt kort na de detectie van hepatitis A in twee partijen Marokkaanse aardbeien begin deze maand. Coag Almería maakt zich zorgen over de veiligheid van de Europese consument en dringt aan op strengere controles op importgoederen.

Lees ook: Tekort aan groenten: Belgische supermarkten te afhankelijk van Marokko

"We blijven erop aandringen dat import een risico is. Er is een gebrek aan controle en toezicht door de Europese autoriteiten aan de grenzen. Dit is niet het eerste geval en we vrezen dat het niet het laatste zal zijn. Als er beter zou worden gecontroleerd aan de grenzen, zijn we ervan overtuigd dat de gezondheidswaarschuwingen zouden toenemen", zegt Góngora. De organisatie eist dan ook een wetswijziging om de etikettering en traceerbaarheid van voedsel te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team