Zoeken

Fransman veroordeeld voor illegaal gebruik van bitcoins in Marokko

5 mei 2023 - 09:11 - Marokko

©

Een Marokkaanse rechtbank heeft een gevangenisstraf van 18 maanden bevestigd, tegen een 21-jarige Fransman wegens "fraude" en het "illegale gebruik van cryptocurrency". Ook de boete van ongeveer 3,4 miljoen euro werd bevestigd door het Hof van Beroep van Casablanca.

Het Hof van Beroep van Casablanca bevestigde dinsdagavond het vonnis van Thomas Clausi in eerste aanleg, aldus zijn advocaat, Mohamed Aghanaj. Het begon allemaal met twee klachten tegen Clausi, in een land waar het gebruik van een cryptocurrency volgens de douane een illegale geldoverdracht is.

Lees ook: Fransman (20) tot 18 maanden cel veroordeeld in Marokko

Een Franse vrouw die in Casablanca woont beschuldigde de Fransman uit Moselle, die volgens zijn vader naar Marokko was verhuisd om een neo-bank in Afrika op te richten, ervan haar een Ferrari te hebben verkocht in ruil voor een betaling in bitcoin, ter waarde van 400.000 euro.

Lees ook: Casablanca: bitcoindiefstal van 15 miljoen dirham

De tweede klacht werd ingediend door een Marokkaan. Hij beschuldigde de Fransman van oplichting, nadat hij hem een ongedekte cheque op naam van een derde persoon had gegeven, die Thomas Clausi verkreeg in ruil voor bitcoins.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team