Zoeken

Belgisch-Marokkaans parlementslid verdacht van fraude met subsidiegeld

5 februari 2021 - 10:00 - Wereld

©

Het Vlaamse parlementslid van Marokkaanse afkomst, Sihame El Kaouakibi, ligt in België onder vuur omdat ze mogelijk fraude zou hebben gepleegd met subsidiegeld dat is verstrekt aan haar vereniging "Let’s Go Urban". De Antwerpse vereniging die met verschillende projecten probeert om stadsjongeren vooruit te helpen, heeft in de afgelopen jaren voor honderdduizenden euro’s aan subsidie ontvangen, meldt de Belgische omroep VRT.

De zaak is begonnen met drie bestuursleden van Let’s Go Urban die hun ontslag hebben ingediend omdat het ze onmogelijk zou worden gemaakt om hun controlerende functie uit te oefenen en ze het vertrouwen in de andere bestuurders hebben verloren. Hierdoor heeft de Antwerpse ondernemingsrechtbank besloten om een voorlopige bewindvoerder aan te stellen die de aansturing van de vereniging heeft overgenomen en onderzoek doet naar de geldstromen binnen de organisatie.

In de afgelopen twee jaar heeft de vereniging in totaal 400.000 euro ontvangen. In 2017 en 2018 werd er 1,4 miljoen euro beschikbaar gesteld om het pand waar de vereniging is gevestigd op te knappen. Het is voor de onderzoekers vooral de vraag of El Kaouakibi dit geld heeft gebruikt voor Let’s Go Urban of dat ze het wellicht heeft ingezet voor een van haar andere ondernemingen.

Het parlementslid van de liberale partij Open VLD, heeft in een reactie laten weten dat er volgens haar sprake is van een "doorzichtige poging tot karaktermoord van enkele tegenstanders die me reeds geruime tijd trachten te destabiliseren". Ze heeft zelf gevraagd om de vereniging door te laten lichten door een onafhankelijke auditor om haar onschuld te bewijzen. Het Antwerpse stadsbestuur heeft aangekondigd dat zij hun eigen onderzoek naar de financiële onregelmatigheden bij de vereniging gaan starten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team