Zoeken

Van radicalisering verdachte piloot wint proces tegen Air France

28 februari 2022 - 19:00 - Wereld

©

Een administratieve rechtbank in het Franse Montreuil heeft een piloot van de luchtvaartmaatschappij HOP!, die door Air France van radicalisering werd beschuldigd, in het gelijk gesteld nadat hem een verbod was opgelegd om zijn functie uit te oefenen. De Staat werd veroordeeld tot de betaling van 1000 euro voor de gemaakte kosten.

De piloot van Air France, die op 14 oktober door de luchtvaartmaatschappij de toegang tot de veiligheidszones werd ontzegd op basis van een "wit briefje" van de inlichtingendiensten en getuigenverklaringen waarin sprake was van vermoedelijke radicalisering, kreeg gelijk. In een vonnis van donderdag heeft de administratieve rechtbank van Montreuil de administratie bevolen hem een tijdelijke vergunning te geven om de veiligheidszones met gereglementeerde toegang te betreden, meldt actu.fr.

Lees ook: Geradicaliseerde soldaten voor de rechter in Marokko

De rechtbank baseerde haar beslissing "op zijn nauwe betrekkingen met een andere piloot die bekend staat om zijn strikte praktijk van de Islam. De piloot was ook persoonlijk betrokken bij dergelijke praktijken", aldus de administratieve rechtbank van Montreuil, die oordeelde dat de aan de piloot ten laste gelegde feiten "onnauwkeurig en onvoldoende gedetailleerd" waren.

Lees ook: Vrouw in Marokko geeft radicale echtgenoot aan, politie ontdekt wapenarsenaal

De piloot heeft verschillende getuigen die bevestigen namens de andere piloten van de luchtvaartmaatschappij Hop! en de vrouwelijke en mannelijke bemanningsleden die met hem hebben gevlogen, "dat hij een professioneel en sociaal leven leidt dat niet wordt beïnvloed door zijn religieuze praktijk". Er zijn ook verschillende documenten waarin zijn professionele kwaliteiten worden geprezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team