Zoeken

Vrouw in Marokko geeft radicale echtgenoot aan, politie ontdekt wapenarsenaal

2 november 2017 - 16:00 - Marokko

©

De politie heeft dinsdagavond in Salé een 26-jarige verdachte gearresteerd die door zijn vriendin was aangegeven. De man wordt als "radicaal" beschreven en had een heel wapenarsenaal in zijn woning.

Volgens de nationale veiligheidsdienst DGSN wordt de twintiger ervan verdacht een individueel of collectief project te hebben gehad om de openbare orde te verstoren.

Een vrouw met wie de verdachte volgens de islam was getrouwd zonder hun huwelijk bij de autoriteiten aan te geven "vanwege zijn extreme denkwijze", had de politie over zijn gevaarlijk gedrag gewaarschuwd. Een onderzoek werd gestart en toonde al snel aan dat de man een reëel gevaar vormde voor de openbare veiligheid.

Bij huiszoekingen in de woning van de twintiger, zijn familie en in een winkel waar hij werkte werden drie zwaarden, 41 messen, 17 mobiele telefoons, drie computers, tablets, elektronische apparatuur, een fototoestel, zes legeruniformen en een grote som geld in beslag genomen.

De verdachte werd op bevel van de rechtbank belast met terroristische zaken in Rabat aan de gerechtelijke politie BNPJ overgeleverd. Hij werd in bewaring gesteld tot het einde van het onderzoek naar zijn criminele projecten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team