Zoeken

Israëlische dirigent en Marokkaanse piloot verheffen Andalusische muziek

19 maart 2022 - 16:20 - Cultuur

©

De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc heeft afgelopen zondag de vlucht Casablanca-Tel Aviv gelanceerd. Een week eerder bevond de Marokkaanse piloot van deze vlucht zich in Israël, om zijn liefde voor Andalusische muziek te delen met het Jerusalem Orchestra East & West.

Dirigent Tom Cohen en piloot Karim Taiser, oprichter van het Marokkaans Symfonie Orkest, brachten in Israël een eerbetoon aan de oude Andalusische muziek met het Jerusalem Orchestra East & West.

Lees ook: Royal Air Maroc landt voor het eerst in Tel Aviv

"Alle dingen waarvan ik fantaseerde tot leven zien komen en alle mensen samen zien komen om te spelen, ... het is een droom die realiteit wordt," vertelt Tom Cohen aan i24News. "We proberen het op muzikaal niveau te verheffen, maar het is geen revolutie, het is een evolutie," zegt hij.

Lees ook: Israël: Marokkaanse musici op tournee met Andalusisch Orkest

De Andalusische muziek bestaat al eeuwen. Het omvat traditionele en moderne muziekgenres die hun oorsprong vinden in de Andalusische regio in Zuid-Spanje. "Als we het over Andalusische muziek hebben, hebben we het over de muziek die ontstond in de Gouden Eeuw, toen joden en moslims samenleefden en -creëerden. Deze muziek is sinds zijn oorsprong een muziek van co-existentie", vervolgt de Israëlische dirigent.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team