Zoeken

Piloot van EasyJet-vlucht naar Agadir onwel tijdens vlucht

21 april 2023 - 15:00 - Wereld

©

Een EasyJet-vlucht naar Agadir kreeg vrijdagochtend een dramatische wending toen de piloot tijdens de vlucht onwel werd. Vlucht EZY8625, die vanochtend met meer dan 100 passagiers aan boord vanaf de luchthaven van Londen-Gatwick was vertrokken, moest een noodlanding maken in Faro, Portugal, nadat de piloot onwel was geworden.

Volgens mediaberichten slaagde de co-piloot erin om de Airbus A320 van de Britse lowbudget luchtvaartmaatschappij veilig te laten landen na alarm te hebben geslagen.

Lees ook: Toestel uit Casablanca maakt noodlanding door overlijden piloot

Online vluchttrackers laten duidelijk zien dat het vliegtuig een ongeplande tussenstop maakte in Faro, waarbij de noodsituatie wordt bevestigd. Een bron op de luchthaven van Faro verklaarde aan The Sun dat de piloot onwel was geworden, waardoor er alarm met code rood was geactiveerd. De bemanning nam toen snel de beslissing om het vliegtuig om te leiden en in Faro te landen.

Lees ook: Piloot Royal Air Maroc riskeert vliegverbod voor opstijgen ondanks brandstoflek

De passagiers, die onderweg waren naar hun zonnige bestemming, werden op de Portugese luchthaven opgevangen. Het is nog niet duidelijk of de piloot de vlucht zal voortzetten of dat hij naar het ziekenhuis is gebracht voor medische behandeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team