Zoeken

Schengen visa in Marokko: chaos door tussenpersonen

10 augustus 2023 - 17:00 - Marokko

©

Marokkanen blijven onderworpen aan de oneerlijke handelingen van tussenpersonen bij het aanvragen van afspraken voor een Schengenvisum.

Deze tussenpersonen, die de afspraken moeten regelen voor Schengenvisumaanvragen, reserveren alle beschikbare plaatsen om ze vervolgens op de zwarte markt te verkopen tegen exorbitante prijzen tot wel 10.800 dirham, meldt Atalayar. Marokkaanse studenten die ingeschreven zijn aan Europese universiteiten worden het meest getroffen door deze fraude.

Lees ook: Marokko: bende voor de rechter voor vervalsen Schengen visa

Het is niet de eerste keer dat de illegale praktijk van tussenpersonen in het afsprakenproces aan de kaak wordt gesteld. In mei had Schengen Visa Info al melding gemaakt van het gebruik van geautomatiseerde "bots" die alle beschikbare afspraken boekten. Het fenomeen neemt toe, aangezien meerdere afspraken maken en ze verkopen niet wordt beschouwd als een strafbaar feit.

Lees ook: Nederland versoepelt visa voor Marokkanen

Daarnaast worden veel aanvragen van Schengenvisa door Marokkanen geweigerd. In 2022 werden 30% van de meer dan 423.000 visumaanvragen die door Marokkanen werden ingediend, afgewezen, voornamelijk door Spanje en Frankrijk. Desondanks blijven Marokkanen de belangrijkste begunstigden van het Franse visum.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team