Zoeken

Door Koning Mohammed VI gelanceerde projecten geblokkeerd in Kenitra

9 april 2024 - 18:00 - Marokko

©

Bewoners van Kenitra uiten hun frustratie over de slechte staat en trage ontwikkeling van hun stad. Ze wijzen de schuld hiervoor toe aan het gemeentebestuur en burgemeester Anass Bouanani.

Op sociale media klagen burgers over de vele projecten die onafgewerkt blijven of zelfs nooit van start zijn gegaan. Ze eisen dat de autoriteiten ingrijpen en de verantwoordelijken ter verantwoording roepen.

Lees ook: Zeedijk Tanger verwaarloosd, inwoners woedend

Een van de grootste knelpunten is de slechte infrastructuur. De toegangswegen tot de stad zijn in slechte staat en er is dringend nood aan een moderne tunnel om de verkeersstromen te optimaliseren.

In 2015 lanceerde Koning Mohammed VI nog een ambitieus plan voor de ontwikkeling van Kenitra, met een budget van 8,4 miljard dirham. Dit plan beoogde onder meer de verbetering van het wegennet en de ondersteuning van de plattelandsgemeenschappen in de provincie.

Lees ook: Inwoners Nador eisen actie tegen prostitutie en drugsgebruik in park

Helaas lijkt er van die ambitie weinig terecht te komen. De burgers van Kénitra eisen verandering en hopen dat de plaatselijke autoriteiten eindelijk hun verantwoordelijkheid zullen nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team