Zoeken

Zeedijk Tanger verwaarloosd, inwoners woedend

21 februari 2024 - 21:00 - Marokko

©

De eens zo prachtige zeedijk van Tanger is in verval geraakt. De verwaarloosde promenade is een doorn in het oog van de inwoners en een toevluchtsoord voor daklozen. De gemeente heeft een ontwerpbureau ingeschakeld om de schade te beoordelen en een oplossing te vinden.

Het ontwerpbureau heeft zijn rapport afgerond en zal dit binnenkort aan de gemeente en de prefectuur van Tanger overhandigen. Het rapport zal de verantwoordelijkheden voor de verwaarlozing van de zeedijk bepalen.

Lees ook: Autoriteiten Tanger zetten cafés op zeedijk onder druk

Een gemeenteraadslid wijt de slechte staat van de zeedijk aan het niet-nakomen van een contract uit 2017. Dit contract verplichtte een parkeerbedrijf tot het uitvoeren van onderhouds- en verfraaiingswerken aan de zeedijk in ruil voor de parkeerinkomsten.

Het parkeerbedrijf beweert echter dat de exploitatie van de parkeerplaats niet rendabel is en heeft zelfs financiële steun gevraagd aan de gemeente. De gemeente erkent dat het bedrijf niet verantwoordelijk is voor de huidige staat van de zeedijk, maar het is onduidelijk waarom de gemeente het contract niet heeft beëindigd.

Lees ook: Kleine baantjes op zeedijk Tanger verboden

Het rapport van het ontwerpbureau zal meer duidelijkheid brengen over de verantwoordelijkheden en kan leiden tot de beëindiging van het contract met het parkeerbedrijf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team