Zoeken

Inwoners Fez "zijn het zat"

6 juni 2024 - 21:00 - Marokko

┬ę

Tal van inwoners van Fez uiten op sociale media hun ongenoegen over de viezigheid in sommige wijken en straten van de stad. Ze roepen de autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de inzameling van afval op om hun verantwoordelijkheid te nemen.

In Facebookberichten doen jongeren in Fez een beroep op de wali van de regio om snel een oplossing te vinden voor de slechte hygi├źnische omstandigheden. Dit komt kort na de arrestatie van de directeur-generaal van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het afvalbeheer in de stad en zijn inhechtenisneming in de gevangenis van Ain Sebaa in Casablanca.

Lees ook: Stranden Tanger bij vuilste stranden in Marokko

De inwoners zeggen dat ze de viezigheid die hen overlast bezorgt in de vorm van stinkende geuren en insecten zat zijn. Ze roepen de gemeente op haar verantwoordelijkheid te nemen en het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het afvalbeheer te dwingen zich aan zijn contract te houden en zijn verplichtingen na te komen.

Lees ook: Tetouan bedolven onder afval

De jongeren van Fez hekelen ook de verwaarlozing en/of verdwijning van vuilnisbakken in de hoofdstraten van de stad, met name de Hassan II- en Allal Ben Abdallah-lanen. Dit heeft bijgedragen aan de viezigheid in de stad. Om hun woede te uiten, hebben internetgebruikers foto’s van afvalbergen online gezet en de autoriteiten opgeroepen de stad schoon te maken en haar imago te herstellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team