Zoeken

Projecten op initiatief van Koning Mohammed VI lopen vertraging op

13 december 2022 - 19:00 - Marokko

©

De uitvoering van verschillende projecten die Koning Mohammed VI in 2015 heeft gelanceerd in het kader van het strategisch plan voor de geïntegreerde en duurzame ontwikkeling van de provincie Kenitra (2015-2020) stuit momenteel op moeilijkheden.

De krant Al Akhbar meldt dat het uitvoeringspercentage van verschillende projecten die zijn gepland in het kader van dit strategisch, plan slechts 60% bedraagt. Voormalig voorzitter van de gemeente Kenitra Aziz Rebbah en voormalig voorzitter van de provinciale raad Jawad Gharib, hielden vol dat de werkzaamheden tegen 2020 voltooid zouden zijn. De krant wees er ook op dat er projecten waren gepland "zonder de benodigde terreinen vrij te geven”.

Koning Mohammed VI had opdracht gegeven voor de bouw van een cultureel complex dat 85 miljoen dirham zou kosten. De bouw vordert langzaam, hoewel het budget is verhoogd naar 180 miljoen dirham. De minister van Jeugdzaken, Cultuur en Communicatie, Mohamed Mehdi Bensaid, antwoordde in het parlement op een vraag van een lid van de RNI-partij dat dit project wordt uitgevoerd "in het kader van een partnerschap tussen de gemeente Kenitra en de Raad van de regio Rabat-Salé-Kenitra". Volgens de minister is de verhoging van het budget te verklaren door het feit dat "de architecturale en technische studies die in 2015 voor de start van de bouw werden uitgevoerd, de kosten van de werken niet konden dragen", en dat "de prijzen van bepaalde materialen zeer hoog uitvielen".

Vanwege deze weinig bemoedigende resultaten voert de toezichthoudende instantie van het ministerie van Binnenlandse Zaken een audit uit om vast te stellen wie verantwoordelijk is voor "de vastgestelde vertragingen, kostenoverschrijdingen en nalatigheden".

Bladna.nl