Zoeken

Marokko: geheime feesten om politieke allianties te vormen

18 oktober 2020 - 15:20 - Marokko

©

In afwachting van de aankomende verkiezingen, organiseren enkele rijke mensen feestelijke bijeenkomsten in hun luxehuizen in het noorden van Marokko. De feesten zijn bedoeld om een nieuwe ’gecoördineerde’ verkiezingsplan op te stellen.

De politici in het noorden willen geen tijd verspillen. Vastgoedontwikkelaars, zakenlieden en boeren zouden elke avond in één van de huizen van zakenlieden bijeenkomen. Daar zouden ze dan contracten afsluiten en politieke allianties vormen om de verkiezingen voor te bereiden.

Volgens de krant Assabah worden tussen deze politici tientallen ontmoetingen georganiseerd in de noordelijke regio’s, maar ook in het zuiden en het oosten van Marokko. Dit is onder meer het geval in Nador en in steden als Laaroui, Driouch, Selwane en Bni Nsar.

Tijdens deze verkiezingsfeesten worden afspraken gemaakt dat potentiële kandidaten niet aan elkaars stemmen komen. Sommige invloedrijke burgers die zich uit het politieke leven hebben teruggetrokken, zijn ook aanwezig tijdens deze feesten om de positie van hun verkiezingskandidaat veilig te stellen. De heimelijke feesten worden volgens de krant op verschillende plekken gehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team