Zoeken

Gastvrijheid werd Majid uit Rotterdam fataal

22 juli 2022 - 19:00 - Wereld

©

De 58-jarige Majid Azoude bood in zijn appartementje in Rotterdam-Zuid, regelmatig onderdak aan dakloze mensen, maar ook aan mensen zonder papieren of een man die thuis ruzie had met zijn vrouw. Maar op 18 augustus werd hij door één van hen in zijn eigen woning vermoord.

De vriendelijke Majid Azoude werd op woensdagavond 18 augustus voor het laatst gezien door zijn buren. Hij werd die avond vermoord in zijn eigen woning. Dezelfde nacht werd de politie door zijn buren gealarmeerd vanwege een ruzie tussen twee mannen op de galerij van de woning. De politie trof de twee personen, die allebei onderdak kregen van Majid, voor zijn deur. Het betreft een 32-jarige illegale man, die gewond was aan zijn hoofd en een 39-jarige man, Karim T., die al een maand bij Majid logeerde omdat hij thuis ruzie had met zijn vrouw, schrijft het AD.

Lees ook: Hakim overleden na in Schelde te zijn geduwd in Gent

Karim T. werd door de politie aan een hekje geboeid terwijl de man zonder papieren vertelde wat er was gebeurd. "Ik kwam om 03.20 uur thuis. Omdat ik geen sleutel had, klopte ik altijd bij thuiskomst op de deur. Er werd niet opengedaan door Majid." Hij probeerde tevergeefs een raam en deur te forceren en belde daarna met T., die zich bij een bovenbuurman bevond. "T. kwam naar me toe en zei me niet de deur te forceren. Ineens viel hij me aan met een mes dat ik ervoor niet had gezien. Hij wou me vermoorden."

De hoofdverdachte legt tijdens zijn verhoor een bekentenis af waarin hij zichzelf ’the punisher’ noemde die het slachtoffer heeft mishandeld en vermoord. Zijn omschrijving komt overeen met de verwondingen op het lijk van Majid. Maar later trok hij die bekentenis in en claimde dat hij een psychose had. "Ik heb vaak series gekeken, misschien heb ik dat gewoon geroepen."

Lees ook: Hakim overleden na in Schelde te zijn geduwd in Gent

Het Openbaar Ministerie denkt toch dat Karim T. Majid heeft vermoord. Naast de details van het geweld zat er ook een bloedvlek van het slachtoffer op zijn broek en is er DNA van hem gevonden onder een nagel van Majid. Deskundigen stelden echter ook een psychotische stoornis vast bij de beschuldigde. Daarom eist het Openbaar Ministerie tbs met dwangverpleging, na een celstraf van 10 jaar. De rechter doet op 4 augustus uitspraak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team