Zoeken

Gad Elmaleh vertelt hoe een monnik hem hielp

5 november 2022 - 21:00 - Cultuur

©

"Blijf nog even", is de titel van de nieuwe film van de Marokkaanse komiek Gad Elmaleh. Als gast in het programma "Club Premiere" gaf de humorist toelichting bij de speelfilm, die over enkele dagen uitkomt.

De nieuwe komedie van Gad Elmaleh komt op 16 november uit in de bioscopen. Hij speelt een man die drie jaar in de Verenigde Staten heeft gewoond en besluit terug te keren naar Frankrijk om zich tot het katholicisme te bekeren zonder zijn familie in te lichten. "Ben je echt naar een klooster gegaan, zoals in de film, om te herbronnen en je batterijen op te laden?" vraagt Laurent Ruquier, de presentator van Club Première, hem.

Lees ook: Zus Gad Elmaleh onthult familiegeheim

"Ja, ik heb me teruggetrokken in Sénanque, in de buurt van Avignon, waar een abdij is met cisterciënzer monniken. Trouwens, ik heb daar iets heel grappigs meegemaakt. Op een ochtend bij het ontbijt kwamen mensen naar me toe en vroegen om een selfie. Dan komt er een broeder langs, ziet me, begrijpt me niet en roept me in zijn kantoor. Hij vraagt me: Is er een probleem? Ik antwoord hem: Nee, broeder. Het zijn gewoon mensen die met mij op de foto wilden," legt Gad Elmaleh uit.

Lees ook: Gad Elmaleh "trots" op normalisering Marokko-Israël

De monnik-broeder gaat verder: "En deze mensen, ken je ze? Dus je neemt foto’s met mensen die jou kennen, maar jij kent hen niet?". Eigenlijk had hij "geen idee van wie ik was. Hij vertelde me dat hij hier al 52 jaar lang zonder televisie was. En door deze broeder, heb ik mijn CV herzien. Hij vroeg me af waarom ik bekend was, waarom mensen in mij geïnteresseerd waren. Zo kwam ik met beide benen op de grond te staan. Ik heb mezelf opnieuw gedefinieerd," aldus Gad Elmaleh.

Bladna.nl