Zoeken

Comedian Gad Elmaleh trots op Atlas Leeuwen (video)

21 december 2022 - 12:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse comedian en acteur Gad Elmaleh is trots op het Marokkaans elftal, dat als eerste team uit Afrika en de Arabische wereld de halve finale van een WK heeft bereikt. Naast zijn kinderen, is hij het fierst van al op het team van de Atlas Leeuwen.

"Afgezien van uw kinderen, wat maakt u het meest trots?" vroeg journaliste Charlotte Bouteloup aan Gad Elmaleh in een Franse televisieprogramma. De comedian antwoordde spontaan: "Marokko in het WK. Het is een ongelooflijke trots. Het is een gevoel dat verder gaat dan voetbal. Natuurlijk is er de sport, de atleten en de nationale ploeg, maar daarnaast is er ook een aanstekelijke vreugde". Volgens Gad Elmaleh laat het Marokkaans elftal geweldig voetbal zien, maar ook vreugde en een manier van vieren die bijzonder mooi en broederlijk is.

Lees ook: WK 2022: celeb’s feliciteren Marokko massaal

Gad Elmaleh waardeert eveneens de manier waarop de Marokkaanse spelers hun prestaties hebben gevierd door zich in de armen van hun moeders te werpen, of hen uit te nodigen voor een vreugdedansje. "Als de spelers hun ouders opzoeken of hun moeders meenemen naar het veld om de overwinning met hen te vieren, beroert dit me tot tranen toe," zegt hij.

Lees ook: Gad Elmaleh openhartig over relatie met dochter prinses van Monaco

"Ik huil omdat dit mijn waarden zijn. Het eren van je ouders wanneer je een wereldbekerwedstrijd speelt en je het hoogtepunt van je carrière hebt bereikt, dat maakt gewoon deel uit van onze waarden. Ook onbekenden omhelzen die geen Marokkaan noch Marokkaanse fans zijn, en met hen in steden over de hele wereld zingen en feesten, ook dat zijn Marokkaanse waarden", aldus Gad Elmaleh.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team