Zoeken

Gad Elmaleh "trots" op normalisering Marokko-Israël

7 maart 2022 - 09:40 - Cultuur

©

De Marokkaans-Canadese comedian Gad Elmaleh is "trots" op de normalisering van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël en zegt dat het geen "verrassing is".

"De normalisering van de betrekkingen tussen Israël en Marokko, daar ben ik erg trots op. Ik ben er blij om, maar ik ben niet verrast!", aldus Gad Elmaleh in een interview op i24News. Dit naar aanleiding van de tournee van zijn zesde onemanshow getiteld "D’ailleurs" (Van elders) in Frankrijk, België en Zwitserland. Hij zegt dat hij "zeer ontroerd" is door de Abraham-akkoorden omdat hij ook "Arabisch spreekt" en er dus "mee verbonden" is.

Lees ook: Humorist Gad Elmaleh: moeders van mijn kinderen zijn "noch joods, noch Marokkaans"

Tijdens het interview heeft de comedian verschillende kwesties besproken, ook de kwestie van het samenleven in Frankrijk. "Samenleven moet een gevolg zijn van wat ons in onze jeugd is geleerd, namelijk de ander leren kennen en verdragen. Maar vandaag, na al die problemen en ongelukken, zeggen we: Kom, laten we samenleven. Bah nee, het is te laat", zegt hij. Over de culturele en cultuurdiversiteit van zijn publiek zegt de Marokkaanse komiek: "Ik vind ’nep’ dingen niet leuk! Ik heb meerdere talen in me, meerdere identiteiten. Ik praat over mijn religieuze identiteit, mijn nationaliteit, alles is gemengd. Ik ben niet in een vredeshouding, ik sta erin, ik beleef het!".

Lees ook: Gad Elmaleh geeft voor het eerst interview in het Darija (video)

Gad Elmaleh werd ook ondervraagd over de immigratie, een van de thema’s van het programma. De cabaretier herinnert zich zijn status als immigrant toen hij in Frankrijk aankwam. "Ik stond dagenlang in de rij bij de prefectuur op het Île de la Cité om een verblijfsvergunning te krijgen. Mijn naam werd genoteerd en ik was tussen alle anderen uit Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Ik ben degene die over immigratie naar Frankrijk kan praten, niet een of andere nietsnut die mij de les wil lezen! Ik heb gebeden om in Frankrijk te mogen werken. Op een gegeven moment moest ik kritiek leveren op degenen die zich slecht gedragen en die niet van Frankrijk houden zoals ik ervan hou."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team