Zoeken

Gad Elmaleh praat over zijn alcoholverslaving

1 juni 2022 - 17:20 - Cultuur

©

De Marokkaans-Canadese comedian Gad Elmaleh besprak zijn alcoholverslaving in een lang interview met de Journal du Dimanche.

In het kader van de promotie van zijn nieuwe show "D’ailleurs", gaf Gad Elmaleh op 29 mei 2022 een interview aan de Journal du Dimanche, waarin hij vertelde dat hij aan alcohol verslaafd was. "Op het podium, beschrijf ik mezelf als ’een asymptomatische alcoholist’. Sommigen zouden zeggen ’socialite’. [...] Een alcoholist is niet altijd iemand die over de grond rolt en een bloedneus krijgt. Hij is ook een stijlvolle kerel die glazen champagne drinkt en lacht," legde hij uit.

Lees ook: Gad Elmaleh "trots" op normalisering Marokko-Israël

In de loop der jaren heeft de komiek een drankverslaving ontwikkeld. "Ik dronk bij elke gelegenheid. Ik was gelukkig, ik dronk; Ik was ongelukkig, ik dronk; Ik gaf een goede show, ik dronk; een slechte show, ik dronk. Het was te veel," zei hij. Vandaag is hij gestopt met drinken. De comedian is vastbesloten om een sober en spiritueel leven te leiden en is daarom ook voorgoed gestopt met roken. Hij zegt dat hij "De hypothese van God maakt [mij] gelukkig," toepast.

Lees ook: Humorist Gad Elmaleh: moeders van mijn kinderen zijn "noch joods, noch Marokkaans"

"Ik ben mezelf aan het zuiveren op alle niveaus: in mijn beroepsleven, in mijn persoonlijk leven...", zei de komiek, die ook onthulde dat hij theologiecursussen volgt. Hij voegde er met een vleugje humor aan toe: "De volgende stap is seksuele onthouding. Grapje".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team