Zoeken

Boot Marokko: CMA CGM wil La Méridionale overnemen

13 februari 2023 - 11:00 - Economie

©

Als onderdeel van haar uitbreidingsstrategie is de Franse rederij CMA CGM in onderhandeling om het bedrijf La Méridionale over te nemen. La Méridionale verzorgt meerdere routes vanuit Marseille naar Corsica en Marokko.

De onderhandelingen van CMA CGM met de huidige eigenaar Stef, die passagiers en vracht vervoert, zijn vergevorderd, aldus een bron dicht bij de overname. Het sociaal-economisch comité zal binnenkort de procedure van informatie-overleg moeten starten bij La Méridionale, die 600 werknemers heeft.

Lees ook: La Méridionale stopt met verbinding Barcelona-Tanger

De overname van La Méridionale zou de terugkeer kunnen betekenen van de rederij in het maritieme passagiersvervoer. Eind 2022 werd een nieuwe CEO voor La Méridionale benoemd, die de taak kreeg om een "een nieuw strategisch plan te ontwikkelen, met name voor de routes naar Marokko die onder de verwachtingen presteren".

Lees ook: La Méridionale beëindigt de route Marseille-Tanger

Deze operatie past in de strategie die CMA-CGM volgt om haar inkomsten te diversifiëren. In april vorig jaar kocht de rederij reeds de groep Gefco na het vertrek van zijn Russische aandeelhouder. Begin dit jaar nam CMA CGM ook het logistiek bedrijf Colis Privé over en is in het kapitaal getreden van de startup NetZero en satellietoperator Eutelsat, en investeerde 25 miljoen euro in Brittany Ferries.

Bladna.nl