Zoeken

La Méridionale beëindigt de route Marseille-Tanger

20 januari 2023 - 15:00 - Economie

©

De Franse rederij La Méridionale heeft besloten Marokko, waar zij de lijn Marseille-Tanger exploiteerde, te verlaten. De rederij is een dochteronderneming van Stef, de Europese marktleider op het gebied van gekoelde logistiek.

De route Marseille-Tanger, die in december 2020 van start ging, wordt door La Méridionale niet meer geëxploiteerd. Dit is besloten door de Stef Groep, die een belang van 100% in de rederij heeft. Het besluit komt er na de slechte prestaties. De gezondheidscrisis trof ook de scheepvaart en heeft ertoe bijgedragen dat de route in 2021 zeven maanden lang werd gesloten. Vijf maanden lang hebben de twee gecharterde schepen alleen de drie wekelijkse rotaties uitgevoerd. Als gevolg daarvan bedroeg de gemiddelde bezettingsgraad slechts 14% voor vracht en 21% voor passagiers, meldt Challenge.

Lees ook: La Méridionale opent zeeroute Barcelona-Tanger Med

In februari 2022 was de herlancering van de route Marseille-Tanger veel minder bemoedigend. Na de herpositionering van de schepen uit Tanger (het ene was voor Marseille gereserveerd en het andere voor Barcelona) in oktober 2022, waren de resultaten opnieuw ondermaats. De bezettingsgraad bedroeg 30% voor passagiers (met pieken van 50% afgelopen zomer) en 35% voor vracht.

Lees ook: Rederij La Méridionale verhoogt omzet dankzij Marokko

Toch steeg de omzet van La Méridionale met 58% en daalden de exploitatieverliezen van 26 tot 19 miljoen euro in 2021. Dat was echter een onvoldoende stimulans om de route Marseille-Tanger te blijven exploiteren.

Update 21 januari: De rederij heeft de informatie intussen formeel ontkend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team