Zoeken

French Montana reageert op schietpartij tijdens opnames clip

10 januari 2023 - 10:00 - Cultuur

©

De in Marokko geboren Amerikaanse rapper French Montana heeft gereageerd op de schietpartij in restaurant The Licking in Miami Gardens te Florida, waar hij een clip aan zijn vrienden toonde.

"Gisteravond (donderdag 5 januari) was ik in Miami om de release van mijn mixtape CB6 te vieren met vrienden in een lokaal restaurant", schreef French Montana op zijn Twitter-account. "We waren helaas op de verkeerde plaats op het verkeerde moment. Er vond een incident plaats waarbij verschillende mensen gewond raakten. Onze gedachten en gebeden zijn op dit moment bij de slachtoffers en hun familie," voegde hij eraan toe.

Lees ook: French Montana krijgt ongewoon cadeau voor verjaardag (video)

Volgens getuigen vond er een schietpartij plaats in het soul food restaurant nabij Northwest 27th Avenue en 177th Street, The Licking in Miami Gardens, Florida, even voor 20.00 uur lokale tijd op donderdag 5 januari, meldt 7News. "Het ging heel snel, het klonk als een machinegeweer. Ik begon te rennen. [...] Er waren minstens 13, 14 of 15 schoten," zei rapper Ced Mogul, die ook in het restaurant aanwezig was om een videoclip van rapper French Montana te bekijken. Volgens hem is de schietpartij het gevolg van de diefstal van een horloge en een portemonnee.

Om 22.00 uur plaatselijke tijd bevestigde detective Diana Gorgue uit Miami Gardens dat er meerdere schoten waren gelost en er gewonden waren gevallen. Zij en haar team waren op dat moment nog steeds ter plaatse. Ze gaf echter geen details over het aantal gewonden, omdat het onderzoek nog niet was afgerond. Volgens ooggetuigen zijn er tien mensen geraakt. Vier slachtoffers werden naar het Ryder Trauma Centrum gebracht. Een van de slachtoffers zou zich in een kritieke toestand bevinden.

Lees ook: French Montana viert Atlas Leeuwen met nieuwe song (video)

Vrijdag noemde de politiechef van Miami Gardens, Delma Noel-Pratt, het incident in een verklaring een "zinloze tragedie" die voorkomen had kunnen worden als de organisatoren de vereiste vergunningen hadden gekregen van de stad. "Als de nodige instanties van tevoren waren ingelicht en het protocol was gevolgd, zouden er politiemensen zijn geweest om de gemeenschap te beschermen en te helpen bij het afschrikken en reageren, indien nodig, op elke situatie die zich zou kunnen voordoen," voegde zij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team