Zoeken

French Montana, van illegale migrant naar internationale rapster

19 juni 2023 - 09:00 - Cultuur

©

French Montana werd in Marokko geboren als Karim Kharbouch en verliet het koninkrijk aan het einde van de jaren 80 met zijn familie. Hij kwam op 13-jarige leeftijd in de South Bronx terecht, een van de vijf districten van de stad New York in de Verenigde Staten. De rapper ervaarde de harde realiteit van illegale migranten aan den lijve, voordat hij later een enorm succes zou boeken.

Vandaag de dag is French Montana een van de bekendste rappers ter wereld en de meest gestreamde Afrikaanse artiest. Maar voordat hij zo beroemd werd, moest hij als illegale migrant heel wat moeilijkheden doorstaan. Zijn vastberaden traject is opgetekend in een documentaire getiteld "For Khadija", geproduceerd door Diddy en Drake. De film ging in première op het Tribeca Film Festival op 16 juni, met een speciale vertoning door Robert De Niro.

Lees ook: "For Khadija": French Montana brengt eerbetoon aan moeder (video)

"Toen ik 13 was, emigreerde mijn familie naar de Verenigde Staten op zoek naar een beter leven. Net als miljoenen andere mensen die droomden van kansen, vrijheid en de mogelijkheid om je stempel achter te laten in deze wereld. Ik herinner me dat ik 17 was toen ik ontdekte dat ik geen papieren had. Mijn familie moest leren hoe ze door het immigratiesysteem moesten navigeren op een moment dat ik ervan droomde om naar de universiteit te gaan en te gaan honkballen. Ik had geen registratienummer, ik kon geen beurs krijgen en toch heb ik het zover geschopt. Ik weet dat ik geluk heb gehad om dit pad te bewandelen. Ik heb het gedaan. Alhamdulillah", zegt French Montana in de documentaire.

Lees ook: French Montana, meest gestreamde Afrikaanse artiest

De rapper vertelt over zijn levenstraject, met al zijn ups en downs en wil daarmee anderen inspireren die hetzelfde meemaken, dan hetgeen hij als migrant in de Verenigde Staten heeft doorstaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team