Zoeken

Marokkaanse uit Europa verstopt broer in kofferbak

29 augustus 2023 - 18:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaanse vrouw met de Franse nationaliteit is aangehouden in de haven van Melilla, nadat een man, verondersteld haar broer te zijn, zich in foetushouding in het reservewielcompartiment van haar auto had verstopt.

De vrouw keerde terug naar Frankrijk in een voertuig met een Frans kenteken samen met haar echtgenoot en hun twee minderjarige kinderen. De echtgenoot is aangeklaagd als verdachte maar is niet gearresteerd, meldt de Guardia Civil in een persbericht.

Lees ook: Gesmokkelde Marokkaan overlijdt in kofferbak auto

De Marokkaan, verstopt in de kofferbak, werd ontdekt tijdens een routinecontrole van voertuigen op weg naar Almería. Vanwege enkele onregelmatigheden besloten de Guardia Civil-agenten een grondige inspectie uit te voeren op het in Frankrijk geregistreerde voertuig en vonden ze de man in foetushouding, volledig stil vanwege de beperkte ruimte.

Lees ook: Marokkaanse vrouw bij grens in kofferbak gevonden

De man had symptomen van gevoelloosheid en gewrichtspijn. Hij werd door de Guardia civil opgevangen en herstelde zonder medische behandeling. De bestuurster van het voertuig is aangeklaagd voor misdrijf tegen de rechten van buitenlandse burgers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team