Zoeken

Flinke boete voor influencer Poupette Kenza

19 augustus 2023 - 19:00 - Wereld

©

Woensdag maakte Poupette Kenza bekend dat ze een boete van 50.000 euro heeft gekregen wegens "misleidende online handelspraktijken". De Franse influencer van Marokkaanse afkomst, die van plan is naar Dubai te verhuizen, gaat de boete aanvechten.

De social media-ster met 1,4 miljoen volgers, publiceerde op haar Snapchat een brief van de Directie voor Concurrentie, Consumentenzaken en Fraudebestrijding (DGCCRF) waarin haar wordt verweten reclame te hebben gemaakt voor het merk ’Crest 3D White’ zonder het commerciële karakter ervan aan te geven. Ze zou "de indruk hebben gewekt dat de verkoop van het product toegestaan is, terwijl deze verboden is in Frankrijk", schrijft Le Parisien.

Lees ook: Influencer Poupette Kenza: een online reis met hoogte- en dieptepunten

Vanwege deze feiten moet de social media-ster een boete van 50.000 euro betalen en de mededeling van haar sanctie op haar Instagram, TikTok en Snapchat accounts delen. "Ik moet overgeven, dit zijn grote oplichters. Ik ben zo boos, zomaar een boete van 50.000 euro, het is schandalig! Het heeft mijn avond verpest", reageerde Poupette Kenza op Snapchat.

Lees ook: Influencer Poupette Kenza slachtoffer religieuze intimidatie in Frankrijk

De 23-jarige influencer, Kenza Benchrif van haar echte naam, stelt dat ze niet wist dat Crest-producten in Frankrijk verboden waren. "Crest is sowieso geweldig, het maakt je tanden wit. Koop het, mijn poppetjes, waar dan ook", voegde Poupette Kenza eraan toe. De jonge vrouw die veel wordt bekritiseerd, heeft onlangs besloten om Frankrijk te verlaten en zich in Dubai te vestigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team