Zoeken

Homoseksualiteit in Franse scholen in Marokko leidt tot spanningen

6 september 2023 - 22:00 - Marokko

©

Chakib Benmoussa, de Marokkaanse minister van Nationaal Onderwijs, Basisonderwijs en Sport, heeft zich uitgesproken over buitenlandse onderwijsinstellingen in Marokko die programma’s aanbieden die homoseksualiteit bevorderen.

Hoewel homoseksualiteit in Marokko bij wet verboden en strafbaar is, bevorderen vooral Franse onderwijsinstellingen het onderwerp. Tijdens een persconferentie over het nieuwe schooljaar maakte Benmoussa duidelijk hoe Marokko tegenover buitenlandse onderwijsprogramma’s staat die homoseksualiteit bevorderen. Volgens hem heeft Marokko duidelijke wetten en waarden die voor iedereen gelden, ook voor buitenlandse onderwijsinstellingen, en die gerespecteerd moeten worden. Hij verzekerde ook dat maatregelen zijn genomen om ervoor te zorgen dat deze instellingen voldoen aan de nationale onderwijsnormen. Volgens de minister zijn het vaak de aanvullende lesmaterialen die problemen veroorzaken, niet de hoofdprogramma’s van deze instellingen.

Lees ook: Franse school in vizier Marokkaanse justitie na speech over homoseksualiteit

Benmoussa ging ook in op de verkoop van boeken door sommige particuliere scholen. Er zou een contract worden opgesteld om "elke instelling te verbieden gezinnen te dwingen boeken van hen te kopen". Het doel is om een transparante en duidelijke relatie tussen particuliere scholen en gezinnen tot stand te brengen.

Lees ook: Franse scholen drijven spot met Marokkaanse autoriteiten

Daarnaast verzekerde de minister dat er wordt gewerkt aan de veralgemening van het onderwijs in het Amazigh, met jaarlijkse resultaatmonitoring. Het aantal gespecialiseerde leraren neemt ook elk jaar toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team