Zoeken

Marokkaanse scholen verliezen 330.000 leerlingen per jaar

17 april 2022 - 17:00 - Marokko

©

In Marokko verlaten naar schatting 300.000 leerlingen jaarlijks de schoolbanken, aldus de minister van Nationaal Onderwijs, Vooropleiding en Sport, Chakib Benmoussa. Hij deelde dit mee aan de Commissie Onderwijs, Cultuur en Communicatie in het Parlement.

Deze gegevens en feiten hebben volgens de minister "een negatieve invloed op de ontwikkelingsindicatoren van de bevolking in ons land. Er is immers een nauw verband tussen de realiteit van het onderwijsstelsel en de positie van Marokko in de rangschikking van de menselijke ontwikkeling in het algemeen".

Lees ook: Engels zal Frans niet vervangen in Marokkaanse scholen

Als dringende oplossing gaf minister Chakib Benmoussa van Nationaal Onderwijs aan dat zijn afdeling werkt aan een aanzienlijke vermindering van ’het fenomeen schoolverlaters’. Daartoe moeten verschillende maatregelen worden getroffen die zijn opgenomen in het Nationaal programma voor de ontwikkeling van het basisonderwijs.

Lees ook: Marokko: Europese Unie bouwt 150 scholen op platteland

Vermeldenswaardig is dat het aantal vestigingen voor basisonderwijs is gestegen van 37.298 in het schooljaar 2017-2018 tot 45.157 voor het lopende jaar. Daarnaast wil het ministerie ook werken aan de verbetering van de kwaliteit van het basisonderwijs, zodat leerlingen een betere opleiding kunnen genieten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team