Zoeken

Franse rechtbank geeft mishandelde Marokkaanse gelijk

30 november 2020 - 13:00 - Wereld

©

Een jonge Marokkaanse vrouw is door de Franse rechtbank in Quimper in haar gelijk gesteld. Haar Turkse ex-man krijgt een voorwaardelijk celstraf van zes maanden voor huiselijk geweld.

De vrouw trouwde in 2016 met de man en vertrok uit Marokko om in Frankrijk te studeren. Het huiselijk geweld begon vrij snel nadat ze samen gingen wonen. Aan nieuwsbron Le Télégramme vertelde de vrouw dat ze "als slaaf werd gebruikt". De man hield haar gevangen in hun huis en sloeg haar. Dat hield niet op toen ze zwanger werd. Ze besloot in 2019 te scheiden en aangifte te doen van huiselijk geweld.

Tegen de man werd door de aanklager zes maanden celstraf geëist met een proefperiode van twee jaar. Ook wilde de aanklager dat de man een cursus zou volgen om vrouwengeweld te voorkomen en hem een contactverbod opleggen. De advocaat van het slachtoffer gaat nog een stap verder en eist 15.000 euro schadevergoeding.

De rechtbank sprak eerder deze week het vonnis uit: de man kreeg een voorwaardelijk celstraf van zes maanden. Ook moet hij zijn ex-vrouw een bedrag van 1500 euro betalen voor het leed dat hij haar heeft aangedaan. De man verliest tevens de voogdij over zijn kind.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team