Zoeken

Fransman bedreigt zwangere vrouw: "Ik ga je terug naar Marokko sturen"

23 augustus 2020 - 16:50 - Wereld

©

Een met een Fransman getrouwde jonge Marokkaanse is het slachtoffer van huiselijk geweld en bedreigingen. Het koppel woont in het noorden van Frankrijk.

Het jonge slachtoffer is zwanger. Ze besloot in mei aangifte te doen tegen haar gewelddadige man en een advocaat te nemen.

Perceval Lebas, de advocaat, vertelde aan La Voix du Nord het verhaal van zijn cliënte. "Ze trouwde in augustus 2019 en kwam in maart 2020 in Frankrijk aan. In mei deed ze voor het eerst aangifte tegen H.C., haar man. De man is gekend voor andere gevallen van huiselijk geweld. Drie vrouwen stellen door hem te zijn mishandeld.". Dat bevestigt het parket.

"Ik kan met niet controleren.", geeft de man, die al twee grote kinderen heeft, toe. "Ik besef pas wat ik heb gedaan wanneer het al te laat is." De vrachtwagenchauffeur van beroep zou onder meer een keerborstel hebben gebruikt om zijn jonge vrouw te wurgen. Dat gebeurde nadat ze hem had gevraagd om op het balkon te roken.

"Ik heb me laten beïnvloeden. Iedereen vertelde me dat ze enkel met mij was getrouwd voor papieren.", vertelde de man nog in een poging de mishandelingen te rechtvaardigen. Hij zou onder meer hebben gedreigd haar "naar Marokko terug te sturen" of nog hebben verklaard dat zijn vrouw "Marokkaanse is en daarom altijd zal terugkomen".

De Fransman werd tot zes maanden gevangenisstraf veroordeeld en mag niet meer naar de woning die hij met zijn jonge vrouw deelde terugkeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team