Zoeken

Algerijns leger bedreigt Marokko

5 oktober 2021 - 11:36 - Wereld

©

Marokko ligt nog steeds in het vizier van Algerije. Het Algerijns leger waarschuwt Rabat en oordeelt dat het koninkrijk "oorlog heeft verklaard" aan Algiers.

Het blad El Djeich heeft opnieuw hard uitgehaald naar Marokko. De "serieuze daden van vijandigheid" en propaganda van Marokko tegen Algerije en het ANP nemen "de vorm aan van een oorlogsverklaring op sociale-mediaplatforms, televisiezenders en krantenpagina’s", merkt het blad op.

Lees ook: Algerije bouwt luchtmachtbasis bij Marokkaanse grens

Volgens de auteur van het artikel is deze propaganda bedoeld om het imago van Algerije te schaden en zijn soevereiniteit, de eenheid van het volk en zijn territoriale integriteit te ondermijnen. Marokko wordt ervan beschuldigd de hele Maghreb-regio te willen destabiliseren.

De waakzaamheid van Algerije heeft het mogelijk gemaakt om "met de grootste terughoudendheid, in overeenstemming met het beginsel van goed nabuurschap", te reageren. De auteur benadrukt dat de "vijandigheden" van Marokko, zoals de pogingen om het land te overspoelen met drugs, spionage, destructieve propaganda, beschuldigingen van Marokkaanse verantwoordelijken gesteund door Israël, ... het gevolg zijn van de standvastigheid van Algerije in de Sahara-kwestie.

Lees ook: Marokko-Algerije: wapenwedloop baart zorgen

Om deze "vijandigheden" te bestrijden, blijft het Algerijns leger ANP "haar strijdkrachten versterken", aldus het officieel blad van het Algerijns leger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team