Zoeken

Canadees bedrijf GAL Aerospace schept 240 banen in Marokko

24 juli 2022 - 15:40 - Economie

©

De Canadese lucht- en ruimtevaartgigant GAL Aerospace gaat een fabriek in Marokko vestigen. Daartoe werd een memorandum van overeenstemming ondertekend tussen de onderneming en het ministerie van Industrie.

Het document werd afgelopen dinsdag door beide partijen geparafeerd in de marge van de Farnborough Airshow, die van 18 tot 22 juli loopt. Het voorziet in de uitvoering van een productieproject voor de wijziging en afwerking van vliegtuigcabines in Casablanca, meldt het ministerie.

Lees ook: Israel Aerospace Industries vestigt zich in Marokko

De investering wordt geraamd op 125,3 miljoen dirham en zal de aantrekkelijkheid van Marokko voor de luchtvaartsector verhogen. De fabriek zal in 2023 operationeel zijn en 240 directe banen scheppen, aldus dezelfde bron.

Lees ook: Marokko bouwt fabriek voor onderhoud militaire vliegtuigen

Minister Ryad Mezzour van Industrie en Handel zei bij deze gelegenheid dat "de ontwikkeling van de sector "cabine-uitrusting" in Marokko wordt gezien als de ontbrekende schakel in de nationale toeleveringsketen. Dit is een nieuwe ontwikkeling die de vele voordelen onderstreept van het luchtvaartplatform van het land, waarvan het concurrentievermogen in de wereld met de dag toeneemt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team