Zoeken

Frankrijk exporteert vlees van slechte kwaliteit naar Marokko

18 november 2020 - 18:20 - Economie

©

Verschillende dierenwelzijnsorganisaties klagen over de mishandeling van dieren die in Frankrijk zijn grootgebracht en levend worden verkocht voor de slachting in Arabische landen, waaronder Marokko. In een reportage waren er ondraaglijke beelden te zien van hun transport naar Noord-Afrika.

De verenigingen zijn boos over de verschrikkelijke toestand van deze dieren, meldt TSA. Adeline Colonat, lid van de vereniging Welfarm, woonde het transport van deze dieren bij in de haven van Sète en Cartagena. Ze zegt dat het gaat over een eindeloze parade van vrachtwagens die de verschillende delen van het vrachtschip vullen met runderen en schapen, om ze te vervoeren naar de Maghreb tijdens de hitte in juli en augustus.

In de beelden die door de verenigingen in de haven van Cartagena werden opgenomen, worden de dieren zwaar mishandeld. Ze worden geslagen en krijgen soms elektrische schokken toegediend. Volgens TSA werd één van de dieren die probeerde te ontsnappen, terug gevangen en geslagen, waarna het dier terug naar de container werd gesleept.

Welfarm zegt dat het vlees van mannelijke dieren in Frankrijk ongewenst is. Daarom wordt het naar de Maghreb en Marokko geëxporteerd. "De dieren worden in Frankrijk geboren op industriële of kleine boerderijen, daarna worden ze naar verzamelcentra gebracht waar ze worden gegroepeerd op basis van hun grootte en gewicht. Vervolgens worden ze per vrachtwagen naar de haven van Sète in Frankrijk, of Cartagena of Tarragona in Spanje vervoerd", zegt Adeline Colonat.

Deze vrachtschepen kunnen tot 3000 dieren bevatten die een enorm pijnlijke en vernederende behandeling ondergaan voordat ze hun eindbestemming bereiken. De duur van de reis varieert tussen twee en 15 dagen, afhankelijk van het land van bestemming. De activist betreurt ook de omstandigheden waarin de dieren worden geslacht.

"Afgezien van het slachten zonder verdoving, is de pijn van het dier erg lang". Volgens haar duurt het doden van deze dieren eindeloos lang en slagen de slachters er niet in om de dieren vast te zetten. "Ze rennen achter hen aan, ze slaan ze, ze verslepen ze met touwen, ze hangen hen op aan hun poten. Het is echt het hele stuk dat voorafgaat aan de slachting dat ondraaglijk is voor het dier", klaagt ze. Volgens Adeline Colonat mag Frankrijk alleen karkassen en vlees sturen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team