Zoeken

Marokkaanse veroordeeld tot 14 jaar cel voor moord op dochters

23 juni 2024 - 20:30 - Wereld

©

De rechtbank in het Franse Agen heeft eind deze week een Marokkaanse vrouw veroordeeld tot 14 jaar cel voor de moord op haar twee gehandicapte dochters. De lichamen van de meisjes, die in 2016 verdwenen, zijn nooit gevonden.

Naïma Bel Allam, een voormalig boekhouder, werd schuldig bevonden aan moord met verzwarende omstandigheden. Ze ontkende de moorden en beweerde dat ze haar dochters had toevertrouwd aan een Marokkaans koppel bij een tankstation op een Spaanse snelweg. De rechtbank geloofde haar niet en oordeelde dat er overweldigend bewijs was dat ze de meisjes had gedood.

Lees ook: Frankrijk: nieuwe zoekactie naar verdwenen Marokkaanse zusjes

De vader van de meisjes, die gescheiden was van Bel Allam en zijn dochters al enkele jaren niet meer had gezien toen ze verdwenen, toonde zich teleurgesteld over de uitspraak. "We hebben een veroordeling, maar het is geen overwinning omdat we niet de antwoorden hebben gekregen die we verwachtten," zei hij.

De advocaat-generaal had 12 tot 13 jaar celstraf geëist. Ze betoogde dat Naïma Bel Allam nooit had toegegeven wat ze had gedaan en dat ze zichzelf ervan had overtuigd dat haar dochters nog steeds in leven waren.

Lees ook: Rechtszaak naar tragisch lot Marokkaanse zusjes in Frankrijk van start

De zaak trok veel aandacht in Frankrijk en Marokko. De verdwijning van de twee gehandicapte meisjes wekte grote bezorgdheid en de zoektocht naar hen duurde jarenlang. De rechtbank hoopt dat de veroordeling van Naïma Bel Allam een vorm van afsluiting zal bieden aan de familie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team