Zoeken

Rechtszaak naar tragisch lot Marokkaanse zusjes in Frankrijk van start

18 juni 2024 - 17:10 - Wereld

©

Naïma Bel Allam, een Marokkaanse vrouw die in Frankrijk woont, staat deze week terecht voor de moord op haar twee gehandicapte dochters. De meisjes, die in 2016 op 12- en 13-jarige leeftijd verdwenen, werden nooit gevonden. Naïma Bel Allam ontkent de beschuldigingen en beweert dat ze haar dochters in leven heeft achtergelaten.

De zaak trok de aandacht van de media vanwege de tragische omstandigheden en de onduidelijkheid over wat er met de meisjes is gebeurd. Naïma Bel Allam, die gescheiden was van de vader van de meisjes, verklaarde aanvankelijk dat ze haar dochters had toevertrouwd aan een Marokkaans koppel op een rustplaats in Spanje. Onderzoekers vonden echter geen bewijs om haar beweringen te staven.

Lees ook: Marokkaanse vrouw in voorarrest na verdwijning dochters in Frankrijk

In 2018 werd de vrouw officieel aangeklaagd voor moord. De aanklagers baseren hun zaak op tegenstrijdigheden in haar verklaringen, evenals op het feit dat er bloedresten werden gevonden in haar huis. Ondanks uitgebreide zoekacties in de omgeving zijn de lichamen van de meisjes nooit gevonden.

Lees ook: Frankrijk: nieuwe zoekactie naar verdwenen Marokkaanse zusjes

De vader van de meisjes, die zich burgerlijke partij heeft gesteld in de zaak, hoopt op een snelle uitspraak. "Als er maar het minste bewijs van leven was, zou mijn cliënt de gelukkigste man ter wereld zijn," aldus zijn advocaat. "Maar die bewijs is er niet, zelfs zeven jaar na het begin van het onderzoek. Hij gelooft er niet meer in en wil zijn dochters een waardige begrafenis geven."

De rechtbank in het Franse Agen zal donderdag een uitspraak doen in de zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team