Zoeken

Frankrijk: Marokkaans gezin net voor lockdown vernederd en uitgezet

29 maart 2020 - 14:50 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaans gezin die in het Franse Evreux verbleef, is de dag voor de inwerkingtreding van de sanitaire noodtoestand naar Spanje uitgezet.

De moeder en haar drie kinderen werden om 7 uur ’s ochtends door drie politiewagens opgepikt in een opvangcentrum voor migranten in Evreux. De oudste van de kinderen vertelde dat het net was als "in een filmscene waarbij criminelen worden gearresteerd".

"Toen mijn moeder weigerde in een klein toestel te stappen, bonden ze haar handen en voeten vast. Dit alles voor de ogen van de kinderen.", vertelt de 20-jarige jonge vrouw die de onmenselijke manier waarop haar familie werd behandeld aan de kaak stelt.

De 48-jarige moeder was in september vorig jaar met haar drie kinderen van 8, 14 en 20 jaar via Spanje in Frankrijk aangekomen. Het gezin afkomstig uit de Marokkaanse Sahara, had vervolgens asiel aangevraagd in Frankrijk, waar de kinderen naar school gingen. Hun aanvraag werd echter geweigerd vanwege het Dublin III reglement. Volgens de tekst uit 2013 moet een asielverzoek in het eerste land waar een migrant aankomt worden gedaan, in dit geval Spanje dus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team