Zoeken

Belgisch gezin zit vast in Marokko en vertelt over moeilijkheden

29 maart 2020 - 20:50 - Marokko

©

Een gezin uit het Belgische Charleroi zit vast in Marokko vanwege de sluiting van de grenzen en de schorsing van alle vluchten. Voor het gezin is de situatie erg moeilijk.

"Mijn dochter van drie jaar heeft astma. Ik heb polyartritis. We missen medicijnen omdat we een voorraad van tien dagen hadden meegenomen. En in het kleine dorp waar we verblijven zijn niet alle medicijnen die we nodig hebben beschikbaar.", vertelt Kathy Frère, 39 jaar.

De Belgische vrouw, haar Marokkaanse echtgenoot Fouad (39) en twee van hun dochters, Mariam (3) en Lina (5), zitten vast in Guercif, meldt Belga. Ze moesten op 21 maart naar België terugkeren.

Kathy is bezorgd. Ze weet niet wanneer ze naar België zal kunnen terugkeren. Ze heeft nog vijf kinderen in ginder. "We willen zo snel mogelijk naar huis. Gezien de situatie in België wil ik naar huis om mijn kinderen te beschermen.", zegt ze.

In Marokko verblijft de jonge moeder bij haar schoonouders in een huis van 136 m2 met veertien bewoners. "Mijn schoonouders en mijn schoonbroer doen enorm veel voor ons. Maar toch blijft het moeilijk." De kinderen die in België zijn gebleven leven van de kleine salarissen van de twee oudsten. Kathy stuurt hen ook geld wanneer dat nodig is. Fouad moet normaal gezien op 3 april terug aan het werk.

De Belgische ambassade vroeg op 20 maart naar hun namen, voornamen en de stad waar ze verblijven. Kathy kreeg toen te horen dat ze gewoon moesten wachten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team