Zoeken

Marokkaan met machete aangevallen in Frankrijk

25 juni 2021 - 18:20 - Wereld

©

Een 27-jarige dakloze Marokkaan raakte gewond aan zijn arm na een gevecht met machetes in Metz, een stad in het noordoosten van Frankrijk. Een andere 28-jarige dakloze man, met de Algerijnse nationaliteit, werd gearresteerd en in hechtenis geplaatst.

De feiten vonden plaats op zaterdag, kort na middernacht in Metz. Een vechtpartij met machetes verliep in twee etappes, eerst in de buurt van de Place de la République in het centrum van Metz en vervolgens, later in de avond, in de rue Paul-Dassenoy in de wijk La Patrotte in Metz-Nord, meldt Le Républicain Lorrain. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn arm, door twee klappen met een stomp wapen.

Lees ook: Marokkaan van brug gegooid in Frankrijk

Toen ze ter plaatse waren, ontfermden de hulpdiensten zich over het slachtoffer. Hij werd opgenomen in de Claude-Bernard kliniek en geopereerd. Tijdens zijn verhoor vertrouwde de Marokkaan de rechercheurs toe dat hij om bedrieglijke redenen door onbekenden was aangevallen. Hij zal worden gedagvaard voor een nieuwe hoorzitting.

Een andere dakloze man van Algerijnse nationaliteit werd gearresteerd en vervolgens op het politiebureau in hechtenis genomen wegens opzettelijk geweld. Bij aankomst van de politie sprong een derde man, die tot de entourage van het slachtoffer zou behoren, uit het raam van een kraakpand op de derde verdieping van een gebouw. Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Bladna.nl