Zoeken

Frankrijk: 3 jaar cel voor racistische aanval op Adil Sefrioui

8 juli 2021 - 20:20 - Wereld

©

De 72-jarige Fransman Bernard Demougeot die de Marokkaan Adil Sefrioui in de Franse plaats Dole heeft aangevallen, is door de correctionele rechtbank van Lons-le-Saunier veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar waarvan twee voorwaardelijk. Ook is er vastgesteld dat Demougeot de Marokkaan vanuit een racistisch motief heeft mishandeld.

De televisiezender France 3 meldt dat Bernard Demougeot de maximale straf van vijf jaar gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk, heeft gekregen voor de mishandeling van Adil Sefrioui. De straf is vele malen zwaarder dan de zes maanden celstraf die aan het begin van het proces werd geëist door het openbaar ministerie.

Lees ook: Slachtoffer racistische aanval aangeklaagd in Frankrijk

De rechter heeft tevens geoordeeld dat Bernard Demougeot drie jaar lang geen gebruik mag maken van zijn rijbewijs en dat hij de komende vijftien jaar niet in aanmerking komt voor een wapenvergunning.

Bij een eerdere zitting op 22 juni was de Franse dader nog afwezig wegens gezondheidsredenen. Toen werd het slachtoffer juist veroordeeld tot een boete van 400 euro voor het beledigen van Demougeot en het toepassen van licht geweld. De officier van justitie vond het op zijn plaats om ook Sefrioui te bestraffen omdat hij Demougeot agressief had benaderd toen hij op 21 april foto’s aan het maken was van de tuin van de Marokkaan. De buitensporige reactie van de Fransman was vastgelegd op video door de vrouw van Sefrioui.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team