Zoeken

Fouad Belkacem: "Koning Marokko mag naar de hel"

6 juni 2012 - 17:43 - Wereld

©

In België haalt de leider van Sharia4Belgium, Fouad Belkacem, opnieuw de krantenkoppen. Geclaimd door Marokko in een drugszaak, valt hij ditmaal koning Mohammed VI en de Marokkaanse regering aan.

Veroordeeld tot tien jaar cel in Marokko, is Fouad Belkacem ervan overtuigd dat hij zijn veroordeling te danken heeft aan zijn pogingen om de sharia-wet te doen toepassen in Marokko.

Belkacem, in campagne voor de nikab sinds de arrestatie van een jonge vrouw in nikab vorige week te Brussel, meent dan ook dat de koning en de Marokkaanse regering naar de hel mogen.

"Zie ik eruit als een drugsdealer? Ik ben geen dealer, ik heb nooit sigaretten of alcohol gebruikt. Het is al negen jaar geleden dat ik nog een voet in Marokko heb gezet. De koning van Marokko, zijn land, zijn regering kunnen naar de hel" (DH).

Mogelijk slijt Belkacem zijn oude dagen toch in Marokko. In België, waar hij onlangs werd veroordeeld tot twee jaar cel, zoekt de justitie naar een oplossing om hem van zijn Belgische nationaliteit te ontdoen. Als dat lukt, verzet niets zich nog tegen zijn uitlevering aan Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team