Zoeken

Sharia4Belgium-leider Fouad Belkacem krijgt 12 jaar voor terrorisme

12 februari 2015 - 11:17 - Wereld

©

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft Sharia4Belgium-leider Fouad Belkacem woensdag tot 12 jaar gevangenisstraf en een boete van 30.000 euro veroordeeld. Hij werd schuldig bevonden aan het oprichten van een terroristische organisatie. Ruim 40 mensen stonden in dezelfde zaak terecht.

Meerdere leden van de intussen ontbonden Sharia4Belgium werden bij verstek berecht. Een aantal van hen zouden in Syrië en Irak zijn gaan vechten en sommigen zouden ginder zijn omgekomen. Fouad Belkacem, 32, is één van de weinige verdachten in deze zaak die nooit naar in Syrië of Irak is gaan vechten.

De voormalige woordvoerder van Sharia4Belgium werd als leider van de terroristische organisatie veroordeeld. De rechtbank heeft eveneens de onmiddellijke arrestatie van 37 verdachten bevolen die momenteel in conflictgebieden vechten en waarvan sommigen zouden zijn omgekomen.

De salafist van Marokkaanse afkomst pleit voor de oprichting van een Islamitische staat in België. Hij wordt nog steeds via een internationaal arrestatiebevel opgeëist door Marokko, waar hij bij verstek werd veroordeeld voor drugshandel.

Bladna.nl