Zoeken

Sharia4Belgium-leider blijft in gevangenis

11 juni 2012 - 13:05 - Wereld

©

De woordvoerder van Sharia4Belgium, Fouad Belkacem, is donderdag aangehouden in Antwerpen, België. Hij zal minstens zes maanden in de gevangenis blijven om een straf uit te zitten waartoe hij in april 2011 was veroordeeld.

Fouad Belkacem werd meer dan een jaar geleden veroordeeld voor het verwonden van politieagenten in september 2009, tijdens een demonstratie tegen het hoofddoekverbod.

Aangehouden in volle pro-nikab media-campagne, na een uit de hand gelopen politiecontrole van een vrouw in nikab te Brussel, zal de leider van Sharia4Belgium minstens 6 maanden in de gevangenis blijven, aldus minister van Justitie Annemie Turtelboom op zondag.

Belkacem, die maandag voor de raadkamer verschijnt, werd vorige week aangehouden in verband met een video dat hij op YouTube had gezet en waarin hij aanmoedigt tot geweld na de incidenten van Brussel.

Abu Imran, veroordeeld tot tien jaar cel in Marokko voor drugshandel, verliest mogelijk zijn Belgische nationaliteit. Het zou dan worden uitgeleverd aan Marokko nadat hij onlangs verklaarde: "De koning van Marokko, zijn land, zijn regering kunnen naar de hel".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team