Zoeken

Fnideq krijgt industriezone om te concurreren met Sebta

9 juni 2020 - 21:10 - Economie

©

In de regio van Fnideq wordt een nieuwe economische activiteitszone van 90 hectare aangelegd om met Sebta te concurreren.

De aanlegwerken van een eerste deel van 10 hectare gaat binnenkort van start. De opening staat in de zomer van 2021 gepland.

L’Economiste bericht dat aanbestedingen voor de aanleg van de industriezone enkele weken voor de afkondiging van de sanitaire noodtoestand waren uitgeschreven. Het Agentschap voor de ontwikkeling van Tanger Med werd geselecteerd om de werken te coördineren.

Het bedrag dat werd vrijgemaakt voor de aanleg van de economische zone werd niet vrijgegeven. Wel bericht het blad dat 91,5 miljoen dirham werd toegekend aan de grondwerken en de aanleg van wegen. De andere fases van de industriezone zullen naargelang de vraag worden aangelegd. De zone zal gewijd zijn aan de handel en lichte verwerkende industrie.

De autoriteiten willen met de activiteitszone ook de baancreatie in de regio bevorderen. De werkloosheid is er in de afgelopen maanden sterk toegenomen vanwege de sluiting van de grensovergang naar Sebta voor goederensmokkel.

In de regio staan nog andere projecten gepland, waaronder een outlet winkelcentrum voor kleding en interieurdecoratie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team