Zoeken

Noord-Marokko wacht met ongeduld op vakantiegangers

17 juni 2020 - 21:40 - Economie

©

Fnideq bereidt zich voor om vakantiegangers te verwelkomen. De kleine stad tussen Tetouan en Sebta in het noorden van Marokko hoopt op het toerisme om de economische impact van de sluiting van de grensovergang met de Spaanse enclave te verminderen.

In de stad werden de stranden en de zeedijk opgeknapt in een poging om meer lokale toeristen aan te trekken zodra de sanitaire noodtoestand wordt opgeheven.

L’Economiste bericht dat een betere toegang tot de stranden een prioriteit is voor de plaatselijke autoriteiten. Alle bestaande toegangen werden gerenoveerd met betonnen trappen en stenen trapleuningen, in plaats van de smeedijzeren leuningen die minder bestand zijn tegen roest.

Ook de belangrijkste wegen werden opgeknapt. De trottoirs werden gerenoveerd en de kuilen gevuld, aldus het blad. Banken op de zeedijk en andere infrastructuur kregen een nieuw kleurtje en de groene ruimtes werden heraangelegd.

Door de sluiting van de grensovergang met Sebta voor goederensmokkel, zitten duizenden mensen in de kleine stad zonder werk. In de regio zal onder meer een commerciële zone worden aangelegd om de baancreatie te bevorderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team